Informacja zbiorcza o wynikach kontroli planowej w zakresie jakości handlowej przekąsek słonych – II kwartał 2024r.
Skontrolowano 1 podmiot na etapie produkcji. Nieprawidłowości nie stwierdzono.
Łącznie kontrolą objęto w zakresie:
- cech organoleptycznych – 2 partie przekąsek słonych o łącznej masie 5230,80 kg,
- parametrów fizykochemicznych – 2 partie przekąsek słonych o łącznej masie 5230,80 kg; w tym 1 partię o masie 190,76 kg również na obecność genetycznie zmodyfikowanych organizmów (GMO);
- znakowania – 2 partie przekąsek słonych o łącznej masie 5230,80 kg,
nie stwierdzając w badanych zakresach nieprawidłowości.
Wyniki kontroli
Ogółem na etapie produkcji zbadano 2 parti przekąsek słonych o łącznej masie 5230,80 kg, w tym:
- 1 partię smażonych chipsów kukurydzianych z przyprawami o smaku Barbecue 75 g o masie produkcyjnej 5230,80 kg,
- 1 partię popcornu solonego 190 g o masie produkcyjnej 190,76 kg
Do badań laboratoryjnych w zakresie cech organoleptycznych i parametrów fizykochemicznych pobrano 2 partie przekąsek słonych o łącznej masie 5230,80 kg, w tym 1 partię popcornu solonego o masie 190,76 kg na obecność genetycznie zmodyfikowanych organizmów (GMO), nie stwierdzając w badanym zakresie nieprawidłowości.
Kontrolą prawidłowości znakowania objęto 2 partie przekąsek słonych o łącznej masie 5230,80 kg, nie stwierdzając w badanym zakresie nieprawidłowości.
Sankcji karnych brak
Opracowała: Agnieszka Lis -Główny Specjalista
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Osoba odpowiadająca za treść informacji
Agnieszka Lis Data wytworzenia:
23 lip 2024
Osoba dodająca informacje
Danuta Karżel Data publikacji:
24 lip 2024, godz. 09:10
Osoba aktualizująca informacje
Danuta Karżel Data aktualizacji:
24 lip 2024, godz. 09:15